Παρασκευή, 13 Μαΐου 2016

Επενδυτικό ενδιαφέρον για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης από τη Ρωσία

Επενδυτικό ενδιαφέρον για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης από τη Ρωσία

Προοπτικές καλής επένδυσης διαβλέπει ο Ρώσος υπουργός Μεταφορών, ο οποίος τόνισε τη σημασία που έχουν «τα δείγματα αποκατάστασης της ρωσικής τουριστικής κίνησης»

Προοπτικές μίας καλής επένδυσης στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης διαβλέπει ο Ρώσος υπουργός Μεταφορών, Μαξίμ Σοκόλοφ, ο οποίος την Παρασκευή είχε συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη, καθώς και το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΘ ΑΕ, στο πλαίσιο του Έτους Ελλάδος-Ρωσίας 2016.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ, Δημήτρης Μακρής, παρουσίασε στο Ρώσο υπουργό Μεταφορών το λιμένα και το επενδυτικό πλάνο που έχει εγκριθεί από τη διοίκησή του. Κατά την ξενάγηση του Μαξίμ Σοκόλοφ στις εγκαταστάσεις του λιμένα, ο Δημήτρης Μακρής υπογράμμισε μεταξύ άλλων τις δυνατότητες στον τομέα της κρουαζιέρας και ο Ρώσος υπουργός Μεταφορών ανταποκρίθηκε θετικά στην προοπτική ανάπτυξης της κρουαζιέρας από τους λιμένες της Μαύρης Θάλασσας προς τη Θεσσαλονίκη, με Ρώσους τουρίστες, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΟΛΘ ΑΕ.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της εθιμοτυπικής συνάντησης, ο Μ. Σοκόλοφ είχε δηλώσει «είναι πολύ σημαντικό που φέτος, στο Έτος Ρωσίας - Ελλάδας, έχουμε δείγματα αποκατάστασης της τουριστικής κίνησης από τη Ρωσία προς την Ελλάδα». Το Ρώσο υπουργό συνόδευε ο πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα Αντρέι Μ. Μασλόφ.

Νωρίτερα, ο κ. Σοκόλοφ είχε συναντηθεί με τον υφυπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Μάρδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου